Search
Generic filters

Po patnácti letech provozu je pomalu vidět, že je potřeba vrátit našemu nákupnímu centru jeho lesk. Proměnou projdou opravdu všechny části, od podlah až po střechu. První fázi rekonstrukce ve Foodcourtu již máme úspěšně za sebou, i nová dlažba již prošla zatěžkávací zkouškou a designová světla lákají návštěvníky centra k jejich obdivu. Vnitřní prostory doplnila zeleň a také nové lavičky, které vytváří příjemné oázy odpočinku. Výraznou proměnou projdou i vstupy do centra a přibude i nový eskalátor. Obnovy se dočká fasáda a okolí Centralu. Cílem celé rekonstrukce, je vám co nejvíce zpříjemnit pobyt v našem centru tak, abyste se k nám rádi vraceli.

Central Bistro

Restaurace a bistra prošly v roce 2020 kompletní proměnou. Cílem bylo přenést do Centralu přírodu Krušných hor, všudypřítomnou zeleň a přírodní prvky, které jsou s tamním okolím důvěrně spojeny.Nepřekonatelné horské výhledy, nekonečné množství stezek a rozhleden, ale také rašeliniště a jezírka. Odpolední siestu si můžete užít z pohodlného ušáku a k tomu si vzít třeba knihu z tamní knihobudky. Šumivý les dokonale připomíná zóna Břehu potoka, Borůvkový háj každému z nás zase nostalgicky dětství. Zde si děti vyhrají a vy je můžete sledovat pohodlně od stolů. Čeká na vás rovněž Vlčí jáma, Cesta slatí, Horská chata a spoustu dalšího.

Během pár měsíců vyrostl nový prostor pro připravovanou restauraci v 2. nadzemním podlaží mezi prodejnami ALBI a Červené jablko. Nejprve jsme museli připravit speciální kotvy do zdí a rozmístit kovové traverzy. Na ně byly položeny základy pro betonovou podlahu vč. roxorových výztuží. Nyní budou na jednotce probíhat nezbytné práce pro předání budoucímu nájemci.

Právě dnes jsme zprovoznili po několik měsíců uzavřenou stravovací zónu. Všichni návštěvníci se mohou občerstvit ve zbrusu zmodernizovaných prostorech a prohlédnout si, jak jsme se inspirovali přírodou Krušných hor.

U našich restaurací připravujeme kompletně novou jídelní zónu s příjemným posezením a dětským zábavním koutkem. Naším cílem je vytvořit pro vás přátelské moderní prostředí s pestrou nabídkou stravovacích možností, kde se budete cítit dobře a kam se budete rádi vracet. Těšit se můžete na novou dlažbu, sezení i nábytek, dětský koutek a osvětlení. V nové prostorné stravovací zóně nebudou chybět zásuvky pro pohodlné dobití mobilu nebo počítače a budete si tu moci vybrat mezi běžným a barovým sezením. Prostor bude rozdělený do několika zón, které vám poskytnou dostatek soukromí a prostoru pro příjemné občerstvení.

Více informací zde.

Dlažba, osvětlení a interiéry

Druhou fází proměny centra byla pokládka nové dlažby a osvětlení. Architekti se inspirovali italským náměstím a promenádou. Právě Itálie jako evropská země symbolizuje různorodost, je plná barev a odráží ty nejnovější módní trendy. Pro návštěvníky Centralu pokládka nové dlažby slibuje místo, které jim bude připomínat meku nákupů a místo pro setkávání. Stejně, jako se tvůrci snažili smýšlet o nové dlažbě s různorodými italskými vzory, zvyšuje i různorodost osvětlení pestrost Centralu. Různé typy designového osvětlení kladou důraz na významná místa jako jsou hlavní vstupy, ale i na jednotlivé osy a křižovatky centra. Přidanou hodnotou nového osvětlení je i jeho naprogramovatelnost a možnost nastavitelnosti režimů dle denní doby.

Letos si užijí všichni návštěvníci Centralu zbrusu nové vánoční výzdoby v kombinaci s novou italskou dlažbou a také designovým osvětlením.

Odkaz na video: https://fb.watch/eEKfqwzycn/

Dnešním dnem byla kompletně dokončena druhá fáze modernizace Centralu, a to finální výmalbou interiéru, instalací odpočinkových zón, včetně dekorativní zeleně.

 

 

“Co se týče osvětlení, i zde jsme kladli důraz na moderní prvky, které jdou ruku v ruce s ekologickou udržitelností,” říká Linda Ryšavá. Zákazníci tak mohou v Centralu vidět různorodá závěsná svítidla, která dotvářejí dojem jednotlivých uliček a náměstí.

Dokončili jsme pokládku nové dlažby ve 2. NP a pro maximální komfort všech návštěvníků Centralu jsme novou dlažbu společně s našimi zákazníky otestovali. Respektujeme názor každého, ovšem zároveň je nám líto, kolik hejtů toto téma v dnešní nelehké době vyvolalo.

Odkaz na video: https://www.facebook.com/occentralmost/videos/146441614112072/

Na základě vašich žádostí s Vámi sdílíme Zprávy a Protokoly o zkoušce protiskluznosti keramických obkladových prvků použitých v našem centru.

Testy provedla zkušební laboratoř Technického a zkušebního ústavu stavebního Praha, s.p., největší zkušební a certifikační organizace v České republice v oblasti posuzování technických předpisů, norem a shody stavebních výrobků.

Naše dlažba odpovídá z hlediska protiskluznosti dané ČSN 74 4505 Podlahy – společná ustanovení; splňuje normativní požadavky dle ust. § 21 odst. 4 vyhlášky č. 268/2009 Sb. v platném znění.

Více informací zde.

Na původní dlažbu u vstupů jsme nezapomněli, vyměníme ji za novou v navazující fázi rekonstrukce zahrnující kompletní přestavbu vchodů včetně podlah.

Rekonstrukce v Centralu je v plném proudu… “Inspiraci jsme hledali v malebných a dějinami prověřených jádrech středověkých měst”, říkají v Ateliéru SAEM, které navrhovalo proměnu nákupního centra.

Více informací zde.

V nedávné době se objevily dotazy ohledně nově položené dlažby v Centralu. Rozhodli jsme se vám touto cestou odpovědět a sdělit vám co nejvíce podrobností.

V celém centru bude položena kvalitní a vysoce odolná zátěžová dlažba Marazzi z Itálie, která splňuje všechny bezpečnostní požadavky pro potřeby obchodního centra. Obdobná dlažba se osvědčila na řadě jiných center, například v Palladiu v Praze.

Více informací zde.

V pondělí 12. dubna započnou stavební práce na rekonstrukci pasáží v našem obchodní centru Central Most. Rekonstrukce, která bude probíhat po etapách a potrvá zhruba 7 měsíců, bude zahrnovat kompletní výměnu dlažby, nový osvětlovací systém, výmalbu a instalaci nových relaxačních zón.

Všechny tyto úpravy budou probíhat v nočních hodinách tak, aby vám během dne zůstaly všechny naše otevřené obchody pohodlně a bezpečně přístupné.

Více informací zde.

Vstupy do centra

Naším přáním je vytvořit kreativní prostředí, nejen pro nákupy, ale i místo pro relaxaci. V části vstupu z ulice Radniční přibudou dvě nové terasy, na kterých si pod slunečníky budete moct vychutnat svoji oblíbenou kávu či výtečný oběd z místní restaurace. Úprava vchodů, jakožto další část rekonstrukce, zahrnuje kompletní výměnu klasických posuvných dveří, které jsou nyní na hraně životnosti. Ty budou nahrazeny za nové otočné dveře, které budou nejen energeticky úspornější, ale i praktičtější. Současně dojde k vestavbě nového eskalátoru ke vchodu z ulice Budovatelů. Ten umožní pohodlnější přístup lidem, kteří přichází od autobusové a tramvajové zastávky.

Jak jste si již určitě všimli, podařilo se nám alespoň z části zprovoznit vchod od zastávky MHD na tř. Budovatelů. Vchod bude v provozu do ledna 2023, kdy bude opět uzavřen a budeme pokračovat v jeho rekonstrukci. Vytvořili jsme pro vás provizorní dřevěné schodiště, které v příštím roce nahradí eskalátor a současné dveře nahradíme stejnými otočnými dveřmi, které již máte možnost vidět na vchodu z ulice Radniční. Věříme, že se vám tak zpříjemní nákupy vánočních dárků a návštěvy adventních trhů.

Těšíme se na vaši návštěvu.

Po náročné rekonstrukci se veřejnosti dne 10. 11. částečně otevře vchod z ulice Radniční. Prozatím bude otevřen vchod pouze pro přístup po schodech, bezbariérové rampě chybí dláždění a není zcela ukotveno zábradlí. Zatím se budou pro vchod využívat postranní dvoje dveře vlevo od karuselu. Samotné karuselové dveře se pro veřejnost otevřou do konce listopadu.

Připraveny pro vás budou nové čistící zóny na obuv, dveře s asistovaným otevíráním, které vám ulehčí pohyb dovnitř i ven, a tepelné clony. Za povšimnutí jistě stojí i žulová mozaika před vchodem či od základu znova vybudované schodiště.

Před nákupním centrem Central Most je v tuto chvíli rušno. Finišují práce na venkovním schodišti, které je z větší části hotové; stejně tak nový kabát dostává pochozí část před samotným vchodem do Centralu. Tu tvoří žulová mozaika, kterou střídají větší výkopy určené pro osazení stromů. Na pilno mají také sklenáři, kteří instalují nové velkoformátové tabule nad vchodovou část.

 

 

Leckdy nejdou věci tak, jak byste si přáli. I my jsme se dostali do situace, kdy jsme uvnitř vchodu z ulice Budovatelů objevili v podlaze větší množství betonu, které nebylo ani zakresleno v projektové dokumentaci. Vyzkoušeli jsme nejrůznější metody od klasického nářadí, přes elektrické zbíječky až po těžkou mechanizaci. Nakonec jsme museli pozvat robotického pomocníka zn. Brokk 110, který byl schopen odstranit několik desítek tun betonu. Nyní dojde k provizorní výstavbě dřevěného schodiště, které bude zpřístupněno veřejnosti a vchod bude otevřen přes vánoční období. V lednu budeme pokračovat v instalaci karuselových dveří a esklatoru.

 

Právě v těchto dnech dochází k usazování přední kovové konstrukce, na kterou budou navazovat kruhové karuselové dveře. V příštím týdnu budou tyto dveře instalovány včetně skleněných tabulí. Součástí rekonstrukce je i nouzový vchod a bezbariérový vchod. Počítáme s tím, že ke zprovoznění dojde okolo půlky listopadu. Po obou dvou stranách také dostávají jasnější obrysy nové terasy, které budou součástí přilehlých kaváren a restaurací.

Rekonstrukce centra úspěšně pokračuje a nyní vstupuje do fáze, kdy budou probíhat intenzivní práce na vchodech z ulice Jaroslava Průchy a z tř. Budovatelů. Pro váš komfort jsme připravili náhradní vchod z ulice Jaroslava Průchy, který se nachází o 5 metrů vedle, tj.  v prostorách, kde byl doposud bankomat Air bank. Dočasný vchod bude dostatečně označen tak, aby nebyl problém jej najít a bude plně bezbariérový. Ani o bankomat Air bank nepřijdete; bude dočasně umístěn naproti hypermarketu Albert. Tento vchod by měl být podle harmonogramu dokončen ještě letos.

Druhý vchod z tř. Budovatelů bude bohužel kompletně uzavřen, bez možnosti náhradního vchodu. Ke vstupu tak bude možné použít již vybudovaný dočasný vchod, který se nachází o 100 metrů vedle. Tento vchod dočasně zprovozníme na začátku prosince a od ledna 2023 začne druhá fáze rekonstrukce vstupu z tř. Budovatelů. Jsme si plně vědomi, že několik měsíců částečně uzavřené vchody budou znamenat snížení komfortu při vstupu do Centralu, nicméně věříme, že zákazníci ocení zcela nové a komfortní vstupy po jejich dokončení.

Všechny tři vstupy budou osazeny kolotočovými vchody, který pomohou udržet tepelnou pohodu uvnitř centra, a to jak v letních měsících, tak i v zimních. Schody a nájezd, které aktuálně vedou ke vchodu z ulice Jaroslava Průchy, budou odstraněny a nahrazeny plně bezbariérovou rampou, která ulehčí pohyb jak maminkám s kočárky, tak osobám se zdravotním omezením. Na osoby s omezenou hybností myslíme i u rekonstrukce vchodu z třídy Budovatelů. Nově zde vznikne eskalátor, který zajisté ocení nejen starší osoby či osoby se zdravotním omezením.

Modernizace vchodu z ul. Radniční pokračuje a začínáme se připravovat na usazení nového otočného vchodu. Nutností je odstranit stávající skleněné výplně, které by novému chodu překážely. Níže se můžete podívat, jak takové práce probíhají.

U vchodu z ul. Radniční došlo v minulých týdnech k odstranění postranních betonových schodů a místo toho jsme vybudovali základy pro budoucí terasy, na kterých si již za pár měsíců budete moct vychutnat výtečnou kávu s dortem. Součástí budou i nástupní plošiny, které jsou z kovových roštů.

Připravujeme pro vás zbrusu nový vchod z ulice Radniční, stavba nám již postoupila a je třeba tento vchod nyní zcela uzavřít.

Připravili jsme pro vás dva náhradní vstupy.

Více informací zde.

Jistě jste zaznamenali, že naše jediné nákupní centrum v Mostě prochází kompletní rekonstrukcí. Pokud se stejně jako my nemůžete dočkat, až bude celá rekonstrukce za námi, můžete si prozatím prohlédnout naše nové oplocení, které vám poodhalí nový Central.

Odkaz na video: https://www.facebook.com/occentralmost/videos/2035161196681682/

Možná jste před pár dny zaznamenali jeřábnické práce u našeho Centralu. V rámci rekonstrukce centra a výstavby nové kryté zahrádky jsme odstraňovali sloup, který by jinak nezapadl do nového konceptu centra. Pracujeme pilně jako mravenečci , a proto věříme, že si změny v Centralu oblíbíte.

Náš Central postupně prochází rekontrukcí , která vytváří malebnější prostory i prožitek během nakupování. Jistě jste už zaznamenali modernizaci dlažby, osvětlení i foodcourt, který je inspirovaný okolní krušnohorskou přírodou. Pokračujeme však dál, takže se máte stále na co těšit.

Více informací zde.

Dnešním dnem začaly stavební práce v rámci vestavby nové jednotky v 2. NP. Tato jednotka se bude nacházet mezi prodejnou Albi a restaurací Červené jablko. V tuto chvíli se zde nachází spojovací můstek mezi Foodcourtem a nákupní pasáží s výhledem do vstupu z ul. Budovatelů. V souvislosti s touto vestavbou došlo k vybudování dočasného lešení v 1. NP okolo prodejny Takko, které jsme nechali pro zákazníky označit reklamou nájemce.

Začíná další fáze rekonstrukce nákupního centra Central Most, a to výměnou stávajících posuvných dveří za nové otočné dveře. Ty budou nejen energeticky úspornější, ale i praktičtější. Tato část se bude skládat z výměny třech vstupů, tj. z ulice Radniční, ul. Budovatelů a ul. J. Průchy. Vchod od 1. Náměstí rekonstrukcí neprojde. Tato fáze začne v dubnu 2022 a potrvá až do března 2023. Nejdříve se otevře zrekonstruovaný vchod z ul. Radniční a take z ul. J. Průchy. Jako poslední bude zmodernizován vstup z ul. Budovatelů, kde bude vsazen nový eskalátor v místě stávajícího schodiště.

Více informací zde.

Fotovoltaika a nabíječky elektromobilů

Cílem rekonstrukce nákupního centra je bezesporu energetická soběstačnost, která by mohla v dlouhodobém horizontu snížit náklady na spotřebu elektrické energie. Plánujeme investovat finanční prostředky do instalace fotovoltaických panelů, které budou usazeny na již zrekonstruovanou plochou střechu nákupního centra. S rozmáhající se elektromobilitou bude nákupní centrum vybaveno i o nabíječky elektrických aut.

Nákupní centrum Central Most prochází kompletní rekonstrukcí již druhým rokem a kromě interiérových změn, výměny vchodů a v budoucnu nové fasády vyrostou na střeše Centralu solární panely. Cílem je získávat pro provoz centra čistou a udržitelnou energii. Veškerá ze slunce získaná energie bude využívána k okamžité spotřebě provozu centra, nebude tedy skladována v bateriích či bateriových úložištích. V současné době probíhá příprava projektové dokumentace a výběr dodavatele. Samotná realizace by měla proběhnout v druhém čtvrtletí příštího roku.

Současně s tím se rozbíhá rovněž příprava nabíječek a rychlonabíječek. Chceme se podílet na elektromobilitě v mosteckém regionu, proto již nyní vybíráme dodavatele nabíjecích stanic pro elektromobily. Ke zprovoznění by mělo dojít během prvních třech měsíců 2023.

Fasáda a umění

Zásadní proměnou pak projde exteriér nákupního centra. Ten dostane zbrusu nové fasády, které budou akcentovat čisté a jednoduché linie ve formě oplechovaných dlaždic laděných do zlatých a lila barev. Výsledkem bude designová fasáda připomínající pohled na stromy doplněné barevnými ornamenty.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.

Revitalizace okolí

Jednou z podstatných externích částí bude revitalizace okolí a výsadba keřů, stromků a nejrůznějších rostlin. Jimi budou lemovány spodní ochozy centra, vysazeny budou také solitérní stromky nízkého vzrůstu. Zelení osadíme rovněž střešní ochoz. Okolí Centralu doplníme o nové lavičky, které zapadají do konceptu moderního centra.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto beatae vitae dicta sunt explicabo. Praesent in mauris eu tortor porttitor accumsan.