Search
Generic filters

Zeleninové a ovocné šťávy pro osvěžení i odolnější organismus

4 minuty

Nejen v chladnějších měsících potřebuje náš organismus vzpruhu. Teplejší počasí se může zdát jako bezpečnější, ale i v horkých dnech může být naše tělo oslabeno. Klimatizace, náhlé výkyvy počasí, nebo žaludeční potíže jsou nejčastějšími neduhy, které nás mohou potkat. Osvěžující koktejly ze sezónního ovoce jsou nejpřirozenějším způsobem, jak do sebe dostat co nejvíce prospěšných látek. Inspirujte se naší vitaminovou náloží již nyní!

Přebytek melounu zkombinujte s ananasem 

 

Je-li vás v rodině více, pak si hravě poradíte i s několika kilogramovým melounem. Koupili jste si ale větší sousto, než které dokážete během pár dní spořádat? Pak jej můžete využít do ovocného salátu, který se hodí i jako odlehčený oběd. Nebo se můžete nechat inspirovat dalším z receptů od Alberta a místo těžších šlehačkových dortů si vytvořit melounový dort, kterým nepohrdnou ani největší hlídači štíhlé linie.  My pro vás máme i inspiraci z receptů od Cinzie Trenchi, která sepsala ty nejlepší osvěžující kombinace v knize receptů Za studena lisované šťávy. Hlavními ingrediencemi jsou ananas, 1 meloun a 1 grapefruit. Šťávu podávejte čerstvou, tak aby nepřišly živiny obsažené v ovoci nazmar. Směsice tohoto ovoce vám pomůže spolehlivě uhasit žízeň v parných dnech a dodá spoustu vitamínů a minerálů. 

 

Rybíz a švestky nejen do koláče! 

 

Pokud máte pocit, že jste vyčerpali veškeré možnosti a recepty na to, jak využít zpracování tohoto ovoce, pak věřte, že jste ještě nezkusili vše. Využijte nadbytek rybízu a švestek a přidejte do mixéru banán, který drinku dodá hutnější konzistenci. Pokud v parných dnech nemáte chuť k jídlu, zasytí vás tato tekutá svačinka dokonale. 



Osvěžující spojení melounu a hroznového vína 

 

Pokud hledáte efektivního hasiče žízně, je právě tento nápoj tím pravým. Spojení melounu a hroznového vína má i močopudné a protizánětlivé účinky. To se v letních měsících, kdy nás sužují i záněty močových cest a žaludeční nevolnosti více než hodí! Pár hroznů si odeberte stranou, abyste mohli na hotový drink vložit hroznové kuličky na špejli jako ozdobu

 

Jaké kombinace ovocných a zeleninových šťáv upřednostňujete v létě vy? Sdílejte s námi vaše tipy a neváhejte sledovat aktuální dění i ve vaší oblíbené klubové aplikaci

Sdílejte s přáteli
Skip to content