Search
Generic filters

Zdravá hladina vitamínu D. Máte ho dostatek?

4 minuty

Vitamín D vám pomůže zatočit se zimní únavou, špatnou náladou z nedostatku sluníčka, ale i zhoršenou imunitou. Jak vitamín D ale správně doplňovat?

Doplňky stravy

Jedním ze způsobů, jak poměrně snadno doplnit vitamín D, jsou doplňky stravy. Můžete si zvolit dávku, způsob podávání i případnou kombinaci s dalšími vitamíny. Širokou nabídku vitamínů naleznete v lékárně BENU. Lékárník na pobočce vám rád poradí nejvhodnější produkt na základě dávkování a preferované formy.

Pobyt na čerstvém vzduchu

Vitamínu D se přezdívá „sluneční vitamín“, protože jej lidské tělo umí získat z pobytu na slunci. Opomíjet byste tedy neměli pobyt na sluníčku a dopřát si pravidelné procházky. Během chladných dní se na ni však nezapomeňte náležitě obléct. Vybírat si můžete například z nabídky prodejny D-SPORT.

Zdravá strava

Jako u všeho, co se zdraví týče, je základem strava. Na vitamín D jsou velice bohatá například játra, kvasnice, mléko a produkty z něj, ale i tučné ryby jako losos, sleď a tuňák – proto se také dříve dával rybí tuk. V rostlinách jej lze nalézt také, a to především v kokosovém másle i v hřibech. Pro nákup můžete zajít do hypermarketu Albert.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content