Search
Generic filters

Vytvořte si relax zónu po celý rok: Na vaši terase nebo zahradě!

Nevěšte hlavu nad tím, že za několik pár týdnů teplejší večery strávené na terasách, balkonech a ve venkovních pergolách skončí. Tyto prostory si můžete naaranžovat tak, abyste v nich mohli trávit příjemný čas i přes rok. Přinášíme vám pár, které vám v designování těchto prostor mohou být užitečné. 

Relax zóna za každého počasí 

 

Nedovolte, aby vás jakékoliv počasí vyhnalo z vašeho balkonu, terasy, nebo části prostor, kde trávíte čas stejně jako ve vašem obývacím pokoji. Zamýšlejte se při renovacích nad vhodnými přístřešky, které vás mohou uchránit před deštěm nebo nepříjemným větrem. Pokud budete chráněni před náhlou nepřízní počasí, pak věřte, že i větší déšť bude v bezpečném prostředí působit najednou relaxačně.  

 

Přemýšlejte nad exteriérem stejně jako o vašem interiéru 

 

V jakém stylu byste si přáli mít vaše venkovní posezení? Stačí vám dvě židličky a stoleček, nebo se vám více zamlouvá větší sedačka, aby na ní mohly trávit čas i návštěvy? Zahradní lavičky můžete dnes s trochou šikovnosti vytvořit i z palet, stejně tak jako konferenční stolek. Nezapomínejte i na ostatní detaily, které učiní interiér ještě útulnějším. Co takový stojan na vína nebo na časopisy? 

Zjistili jste, že nemáte občas prostor na to, být sami s knihou? Pak bude malá knihovnička tou správnou volbou.  Zaměřte se na prvky, které z prostoru udělají obytné místo, ve kterém se nebudete bát strávit vy, nebo případná návštěva, pár nocí. A také nezapomeňte na osvětlení. Není nic kouzelnějšího než romantické lucerničky se svíčkami nebo světelné řetězy, které působí uklidňujícím dojmem. 

 

Táborák nejen v létě 

 

Táborové ohně máme spojené spíše s letním obdobím. Proč bychom si nemohli ale oheň dopřát i v chladnějších měsících? Vždyť energie, která jde z plápolajícího ohně je tak povzbudivá pro lidskou pohodu! Ohniště nemusíte navíc vykopávat. Stojací varianta ohniště vám vytvoří romantickou atmosféru v létě i chladnějších měsících. 

 

Nebojte se experimentovat s barvami 

 

Nemusíte mít na venkovní posezení ty nejnovější interiérové kousky. Popřemýšlejte, z jakého nábytku, který ve vnitřních prostorách slouží spíše jako odkladný věšák, můžete mít nový bytový doplněk. Máte na půdě starší židle? Neváhejte je natřít a pořídit na ně barevné podsedáky. Přemýšlíte, že se zbavíte staré kuchyňské linky nebo máte k dispozici i starší kredenc? Nově natřený se bude skvěle vyjímat v zahradní pergole. Bude skvěle sloužit na ukládání nádobí, pro které byste museli docházet do vzdálenější kuchyně v domě. 

 

Inspirovali jsme vás k interiérovým změnám? Sdílejte s námi vaše nápady! 

Sdílejte s přáteli
Skip to content