Search
Generic filters

Vybavte se na kolo! S tímhle si cyklistiku ještě více zamilujete.

3 minuty

Cyklistika je skvělým způsobem odreagování. Na jízdní kolo se však vztahují určitá pravidla i povinná výbava. Poradíme vám, jak se na jízdu na kole vybavit a co neopomíjet.

Nepodceňte povinnou výbavu

Jízdní kolo patří mezi dopravní prostředky, a proto se na něj stahují určitá pravidla. Mezi povinnou výbavu jízdního kola patří například přední a zadní brzda, přední bílá a zadní červená odrazka a světlo. Helma na kolo je povinná do 18 let, avšak se doporučuje pro všechny cyklisty. S výběrem vám poradí v prodejně Intersport.

Zvolte cyklošortky

Oblečení na cyklistiku je specifické. Vhodné je funkční a pohodlné oblečení. Na jízdu na kole se skvěle hodí rychleschnoucí mikiny a především cyklošortky, které eliminují nárazy a otlaky od sedla. V prodejně Alpine Pro naleznete velký výběr oblečení nejen pro cyklistiku.

Nečekejte na žízeň

Při jízdě na kole se vyhněte žízni. Doporučuje se pít každých 15 minut. Při delších jízdách je vhodné do pitného režimu zařadit i iontové nápoje pro doplnění živin. Volte větší láhev, protože si zároveň můžete čistou vodou opláchnout obličej. Pokud se budete chtít po jízdě na kole odměnit něčím speciálním, zkusit můžete náš oblíbený nápoj z Bubble One.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content