Search
Generic filters

Víte, jak jednoduše nahradit bílý cukr?

4 minuty

Konzumaci bílého cukru je vhodné omezit, protože ve větších dávkách není považován za zdravý. Naštěstí existuje mnoho alternativ, kterými ho lze nahradit.

Sáhněte po sirupu

Velmi oblíbený je čekankový sirup, který má nízký glykemický index a je bohatý na vlákninu. Další skvělou volbou je agávový sirup, který obsahuje fruktózu a díky tomu je sladší než cukr, což umožňuje použití menšího množství. Skvělý výběr těchto sladidel najdete v drogerii Dm.

Sladké datle

Jednoduše lze sladit i ovocem, které obsahuje přirozený cukr, takže není nutné pokrmy nebo nápoje doslazovat bílým cukrem. Skvěle poslouží například datle, které jsou přirozeně sladké a navíc bohaté na vlákninu. Datlový sirup je další zdravou alternativou. Tyto produkty můžete zakoupit v Hypermarket Albert.

Inspirujte se

Existuje mnoho chutných pokrmů bez cukru, které stojí za vyzkoušení. V prodejně Levné Knihy najdete spoustu receptů a kuchařek zaměřených na zdravé vaření a pečení bez cukru, se kterými bude příprava sladkých jídel hračka.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content