Search
Generic filters

Tip na výlet: Za exotickými lamami do Mostu

4 minuty

Co takhle vyrazit na tak trochu netradiční jarní procházku? Mezi milovníky zvířat a turistiky je nyní velkým trendem tzv. lamatrekking.

Přímo ve městě Most naleznete minichov lam zvaný Alpakárna. Roztomilé lamy rozveselí nejen dětskou tvář, a proto je zájem o setkání s nimi větší a větší. Pokud padnete lamím klukům do oka, možná se od nich dokonce dočkáte i polibku na tvář.
 
V Alpakárně rozhodně není o zábavu nouze. Kromě procházky s lamami do blízkého okolí se zde můžete i na den stát chovatelem nebo si zde sjednat narozeninové, svatební či těhotenské focení. Koho by nepotěšilo mít narozeninovou fotku se stylovými lamami? Součástí nabídky je i trochu neobvyklá lamaterapie, která se však těší pozitivním ohlasům. Ta je vhodná nejen pro děti a dospělé, ale i pro osoby s poruchou autistického spektra.
Lamatrekking je zapotřebí rezervovat předem, a to přes e-mail nebo telefonicky. Procházka trvá zhruba hodinu a během ní se s lamami můžete vyfotit mobilním telefonem, pomazlit se s nimi a nakrmit je. Doprovázet vás bude celou dobu zkušený chovatel, který zodpoví vaše dotazy. Lamatrekking je vhodný pro páry, rodiny s dětmi i jednotlivce a probíhá za každého počasí. Před výletem si nezapomeňte vybrat pohodlnou obuv v prodejně Deichmann.
 
Kromě zážitku si můžete z Alpakárny odnést i spoustu originálních suvenýrů. Věděli jste například, že vlna z lam je velmi oblíbená, protože se s ní pracuje podobně jako s vlnou ovčí a je hypoalergenní? Zakoupit si rovněž můžete upomínkové předměty i lamí hnojivo, které potěší všechny zahrádkáře. Pokud sháníte originální dárek pro své blízké, k dispozici jsou zde i dárkové poukazy.
 
Tak co, zkusíte to? Více informací včetně kontaktů naleznete na webových stránkách: Alpakarna.com.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content