- 12. listopadu 2025
K podzimu patří pečení! Tentokrát jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na vláčné skořicové šneky.
Vůně podzimu
Vůně skořice neodmyslitelně patří k podzimu! Připravte si 500 g hladké mouky, 250 ml vlažného mléka, 80 g rozpuštěného másla, 80 g cukru, 1 vejce, půl kostky droždí, špetka soli, 2 lžičky skořice a 3 lžíce cukru na náplň. Vše snadno pořídíte v hypermarketu Albert.
Nechte kynout
V míse nejprve smíchejte vlažné mléko, droždí a lžičku cukru a nechte asi 10 minut vzejít kvásek. Poté přidejte zbylý cukr, rozpuštěné máslo, vejce, mouku a špetku soli. Vše dobře propracujte. Těsto nechte vzejít na teplém místě, poté ho rozválejte, potřete rozpuštěným máslem a posypte směsí cukru a skořice. Pevně zarolujte, nakrájejte na plátky a vyskládejte na plech nebo pekáč. Nechte ještě chvíli kynout, aby byly krásně nadýchané. Skvělé vychytávky naleznete v prodejně Tescoma.
Dobrou chuť!
Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 20–25 minut, dokud nezezlátnou. Pro extra chuť je můžete přelít vanilkovou polevou nebo posypat moučkovým cukrem. Skvěle chutnají s hrnkem voňavé kávy. Delikátní zrnkovou kávu naleznete v prodejně Tchibo.
Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

















