Search
Generic filters

Připravte si tento vynikající mrkvový dort.

4 minuty

Potěšte své chuťové pohárky delikátním mrkvovým dortem! Skvěle se hodí nejen k odpolední kávě a recept je jednoduchý. Zkusíte to?

Strouhaná mrkev je základ

Na mrkvový dort budete potřebovat 250 g strouhané mrkve, 200 g cukru, 200 ml oleje, 4 vejce, 200 g hladké mouky, 2 lžičky prášku do pečiva, 100 g jemně nasekaných vlašských ořechů a 1/2 lžičky soli, skořice a muškátového oříšku. Použít můžete klasickou formu na dort, ale i tu na bábovku. Velký výběr mají v prodejně Orion.

Jemný smetanový krém

Troubu předehřejte na 180 °C a těsto pečte zhruba 40 až 50 minut. Na krém budete potřebovat 150 g krémového sýra, 50 g mascarpone, 50 ml smetany ke šlehání a 3 lžíce moučkového cukru. Vše stačí vyšlehat do jemného krému. Vršek upečeného dortu můžete hravě ozdobit. Fantazií se meze nekladou. V prodejně Tescoma mají skvělý výběr.

Dobrou chuť!

A už nezbývá než dort ochutnat! Radost si můžete udělat pěkným servisem a dopřát si kousek mrkvového dortu ke své kávě. V prodejně Pepco mají parádní výběr malebných hrnečků i talířků. Přejeme dobrou chuť!

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content