Search
Generic filters

Ochrana proti klíšťatům. Jak se chránit?

3 minuty

Proti klíšťatům je důležité chránit sebe i své blízké. Poradíme vám, jak se před tímto drobným, ale potenciálně nebezpečným parazitem ochránit.

Nezapomínejte na repelent

Když se touláte přírodou, mějte na paměti, že je vhodné použít účinný repelent. Klíště totiž disponuje receptory, které mu umožňují identifikovat pachy zvířat a lidí. Repelent obsahuje pro parazita odpudivou látku, která jej donutí se nepřisát. Zakoupit jej můžete v lékárně BENU, kde zároveň myslí i na vaše čtyřnohé mazlíčky.

Tmavé barvy

Udává se, že tmavé barvy jsou pro klíšťata méně atraktivní než světlé, což může snížit riziko jejich přilnutí. Volte triko s dlouhým rukávem, dlouhé kalhoty a vysoké ponožky, které minimalizují možnosti, že se klíště dostane na vaši kůži. V prodejně Intersport naleznete pro své toulky přírodou vhodné oblečení.

Vhodná obuv

Vyberte obuv s pevným a uzavřeným svrškem, který brání klíšťatům v proniknutí. Boty by měly dobře držet na noze a chránit nohy ze všech stran. V prodejně CCC si rozhodně vyberete. I přes správnou obuv je důležité provádět pravidelnou kontrolu těla, včetně nohou a kotníků.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content