Search
Generic filters
17. května si přijďte užít již pátý ročník FOOD FESTIVALU NA 1. NÁMĚSTÍ!

Na švestkové vlně

Určitě se v každé domácnosti najdou zásoby švestek, které jsme stihli v podzimním období zavařit.  Díky jejich široké využitelnosti jsou oblíbeným ovocem, které je univerzálním v mnoha pokrmech, ať už jako hlavní surovina, nebo jako sladká tečka na konec.

Chuť na sladký oběd? Rýžový nákyp nebo ovocné knedlíky! 

Kdo by neměl chuť na sladké ovocné knedlíky. Také švestky jsou oblíbeným ovocem, pokud si sem tam občas dopřejete sladší variantu obědu. Na závěr stačí posypat měkkým tvarohem, moučkovým cukrem, nebo přidat med a rozpuštěné máslo. K menší pozdější svačině nebo večeři si můžete připravit sladký rýžový nákyp ze švestek. Dle vaší preference do něj klidně přidejte další ovoce, nebo dochuťte podle toho, jak moc preferujete pokrm sladký. Do školy a zaměstnání si můžete vytvořit  mléčnou rýži se švestkami, která vás navíc příjemně a na delší dobu zasytí, pokud přece jen hůře hledáte čas na pravidelnou přestávku. 

Polévka, nebo omáčka? 

Milovníci polévky, zbystřete! Kromě milovaného vývaru, nebo bramboračky, si můžete zaexperimentovat a vytvořit si lahodnou polévku z tohoto podzimního ovoce. Ani zastánci tradičních polévek ze zeleniny se neurazí. K tmavému masu, které je v těchto měsících častěji podáváno, se perfektně hodí i švestková omáčka, která se dokonale propojí s ostatními chutěmi. 

Jaký švestkový pokrm máte rádi vy? Prozraďte nám oblíbené recepty. Sledujte dění z Centralu Most i v klubové aplikaci

Sdílejte s přáteli
Skip to content