Search
Generic filters

Domácí pralinky s netradiční chutí. Zkusíte si je připravit?

4 minuty

Vyzkoušet si domácí pralinky je nejen kulinářským dobrodružstvím, ale také možností obdarovat své blízké originálním dárkem plným chutí.

Nebojte se přidat například zázvor

Na přípravu pralinek budete potřebovat 200 g hořké čokolády, 1/2 šálku smetany, 1/2 lžičky vanilkového extraktu, 50 g nasekaných mandlí a 1 lžičku čerstvě nastrouhaného zázvoru. Čokoláda by měla obsahovat minimálně 70 % kakaa a zvolit můžete už přímo ochucenou lyofilizovaným ovocem. SKvělý výběr oříšků i čokolád mají v prodejně Vineco.

Zvolte hravé formičky

V hrnci zahřejte smetanu a rozpusťte v ní čokoládu. Poté přidejte vanilkový extrakt a nastrouhaný zázvor nebo ovoce. Nechte krém vychladnout a nalijte jej do silikonové formičky. Na dno formiček můžete ještě předtím naskládat mandle pro vizuální efekt. Skvělý výběr mají v prodejně Orion.

Darujte originální dárek

Formičku s krémem vložte do mrazáku minimálně na 2 hodiny nebo do lednice na 4 hodiny. Jakmile jsou pralinky ztuhlé, opatrně je vyjměte. Fantazii se meze nekladou a můžete je následně dozdobit. Poté si je stačí vychutnat, popřípadě vytvořit dárkovou bonboniéru pro své blízké. Pro další recepty doporučujeme kuchařky z prodejny Knihy Dobrovský.

Dozvěděli jste se něco nového? Sledujte náš blog pro další skvělé tipy a články. Nenechte si ujít zajímavé soutěže na našich sociálních sítích a v naší slevami nabité klubové aplikaci.

Sdílejte s přáteli
Skip to content