Search
Generic filters

4 tipy, jak si vyrobit vázu na čerstvé květiny

3 minuty

Květiny jsou vděčným doplňkem každé domácnosti. Nejen, že na ně utkví pozornost každé návštěvy, ale takový svazek čerstvě natrhaných lučních kvítek provoní váš domov všudypřítomně. Často se však stává, že hledáme vázu nebo nádobu, ve které by se vyjímala jejich svěží krása. Inspirujte se tipy, které pro vás máme přímo od designérky!

Prázdné lahve od alkoholu  

 

Léto je obdobím častých sešlostí u grilu a oslav trvajících díky příznivému slunečnému počasí až do rána. Nedílnou součástí jakéhokoliv slavnostního menu jsou míchané drinky a různé další nápoje, které k létu neodmyslitelně patří. Některé lahve od lihovin jsou natolik zajímavé do tvaru a barvy, že je nám líto je vyhodit. Pár kousků si tak přece jen můžete uschovat a dát jim novou šanci jako doplněk. Lahvičky od alkoholových miniatur, které si s sebou vozíte z dovolených, můžete využít na drobné vázičky do předsíně, nebo na toaletu. 

 

Plechovky jako venkovní dekorace na květiny i na příbory 

 

I obyčejné plechovky od konzerv nebo kompotů se mohou stát rázem skvostným doplňkem. Obzvláště vašemu balkonu nebo terase mohou dodat příjemný venkovní ráz, hledáte-li prvky, které vám pomohou duší uniknout z městského ruchu. Stačí strhnout obal a použít oblíbené barvy. Plechovku můžete i obvázat zbytkovou látkou, mašlí či stuhou. Vaší kreativitě se meze nekladou. 

 

Sklenice od džemu a zavařenin ozdobí venkovní prostory raz dva 

 

Sklenice od kupovaných džemů, zeleniny a jiných potravin poslouží určitě každé hospodyňce na další zavařovací sezonu. Pokud máte nazbyt menší skleničky a nevíte, jak jim vnést nový život, můžete je omotat kouskem drátu, kde vytvoříte očko a pak už jen zavěsíte kamkoliv. Závěsné vázičky oživí prázdnější prostory ve vašem exteriéru. Skvěle se budou vyjímat i na venkovních schodech jako malé lucerničky. 

 

Skleněné lahvičky od kosmetiky nemusí končit na dně koše 

 

Známe to každá. Jakmile nám dojde oblíbený parfém, je nám líto flakon vyhodit. Pak se na něj bohužel několik měsíců, někdy dokonce i pár let, práší na poličce. Nádoba zabírá zbytečné místo a je jen osamělým lapačem prachu. Z lahvičky si můžete vytvořit rovněž zajímavou vázičku, obzvlášť, pokud jde o zajímavě tvarovaný flakon. Stačí odšroubovat část s dávkovačem parfému a interiérový kousek je na světě. 

 

Inspiraci jsme čerpali z publikace Victorie Harrisonové – Designem ke štěstí, kterou můžete zakoupit i v prodejně Knihy Dobrovský ve vašem oblíbeném Centralu. 



Sdílejte s přáteli
Skip to content