Search
Generic filters

Tipy, jak si nejlépe užít čarodějnice

4 minuty

Pálení čarodějnic znamená jediné – čas na zábavu! Přinášíme vám skvělé tipy, jak tento poslední dubnový den užít.

Blíží se jedna z nejmagičtějších nocí v roce. Noc z 30. dubna na 1. května je údajně plná kouzel a tajemství, ať už jí říkáte Filipojakubská, Valpuržina, Beltain anebo Čarodějnice. Pálení čarodějnic slavili už staří Keltové, kteří se tak loučili se zimou a vítali jaro. Kam za touto akcí v Mostě vyrazit?

Pro nejmenší bude 25. dubna od 15:30 hodin připraven Čarodějnický rej, který pořádá SVČ Most. Jednat se bude o odpoledne plné soutěží a atrakcí pro děti i opékání buřtíků. Čarodějnický slet proběhne rovněž i v našem Centralu, a to 26. dubna od 16 do 18 hodin. Připraven bude buřtguláš, workshop, klobouky i malování na obličej. Více o akci naleznete zde.
 
V Parku Šibeník proběhne 30. dubna pálení čarodějnic, kde se rozhoří velký oheň a kde si budete moct opéct vlastní buřty. V rámci akce proběhne ukázka techniky Jednotky sboru dobrovolných hasičů Most, která bude také zajišťovat požární dozor u ohně na Šibeníku.
Pokud byste se rádi dopředu hudebně naladili, nenechte si ujít 29. dubna Mezinárodní den tance v amfiteátru na Benediktu. Na programu budou vystoupení tanečních škol a klubů z Mostu a Litvínova, miniškolička tance a celorepublikový flashmob. Vstupné je 50 Kč.
 
Ať už se rozhodně oslavit pálení čarodějnic tradičně či netradičně, přejeme vám spoustu zábavy!
Sdílejte s přáteli
Skip to content