Search
Generic filters

Tip na výlet: Romantický výhled na město i pozorování hvězd

4 minuty

Jarní počasí láká k romantickým procházkám. Vyrazte na jednu z největších dominant Mostecka a užijte si snový výhled na město i noční pozorování hvězd.

Každý Mostečák nepochybně pozná perlu města, a to Hněvín. Ne nadarmo je nazýván oázou nad Mostem. Proč tomu tak je?
 
Jedna návštěva hradu Hněvín rozhodně stačit nebude. Na své si přijdou nejen turisté a milovníci historie, ale i romantici, kteří rádi rozjímají ve stínu stoletých kaštanů. Již od roku 1900 se návštěvníci hradu Hněvín mohou z ptačí perspektivy kochat krajinou od úpatí Krušných hor až po výběžky Českého středohoří. Rozhledna je přístupná po celý rok, od dubna do října v čase 9 do 19 hodin, v zimní sezoně pak 9 do 18 hodin
Pokud byste na svou drahou polovičku rádi udělali dojem, vydejte se na pozorování noční oblohy. V neděli 7. dubna se opět otevřela veřejnosti hvězdárna Dr. Antonína Bečváře, která se nachází přímo v areálu hradu Hněvín. Hvězdárna vám nabízí sledování vesmírných těles, sérii naučných pořadů a mimořádná pozorování. Sledování hvězd a vesmírných těles ovšem ale podléhá podmínkám. Nezapomeňte se tedy před návštěvou podívat na předpověď počasí.
 
Hrad Hněvín toho nabízí opravdu mnoho. Vstoupit zde například můžete do dílny mistra Edwarda Kelleyho a objevit alchymistické kousky a triky, které ho dovedly až k císařskému dvoru Rudolfa II. Užít si zde můžete i spoustu kulturních akcí, které mají jedinečnou atmosféru hradu. V neděli 28. dubna se zde například koná veselý příběh O kohoutkovi a slepičce. Na své si zde přijdou i milovníci jógy a ferraty.

Prožijte malebnou atmosféru novogotického hradu a spojte jeho návštěvu s kulturním zážitkem! Více informací k akcím na hradu Hněvín naleznete na webových stránkách: https://hradhnevin.cz/

Sdílejte s přáteli
Skip to content