Search
Generic filters

Oslavte Mezinárodní den dětí výletem!

První červnový den patří každoročně všem dětem. Asi jako každý rok si rodiče lámou hlavu, jak své ratolesti nejlépe potěšit a zabavit. Výlety jsou skvělou celodenní výplní času, obzvláště pokud jej společně tráví celá rodina. Pojďme se podívat, jaká místa najdeme skoro za humny!

Vyhlídková plavba po Labi 

 

Říká se, že voda uklidňuje a pokud si navíc přejete ulevit od všedních starostí, plavba na lodi se nabízí jako vhodný únik z městské džungle. Zvolit můžete z různých tras a termínů plaveb. Nejčastěji rodiny cestují do Českého Švýcarska, které se jeví optimální volbou i jako jednodenní výlet. Při plavbě můžete pozorovat zajímavé přírodní útvary a v cíli cesty – Hřensku – můžete využít i turistický vláček, který vás zaveze až k Pravčické bráně. 

 

Za florou do botanické zahrady 

 

Pokud zamýšlíte pojmout Mezinárodní den dětí i částečně edukativně, pak můžete společně vyrazit do botanické zahrady v Teplicích. Čeká vás opravdu nádherná podívaná, ze které budou nadšené i nejmladší ratolesti. Těšit se můžete na hučivé vodopády a mnoho exotických rostlin a různorodých sukulentů. Dozvědět se při prohlídce můžete také o vzniku černého uhlí. Připraveny jsou pro děti i různé kreativní a vzdělávací programy, díky kterým si budou moci dopřát chvilku odpočinku i rodiče. 

 

Za zubry do Podkrušnohorského zooparku v Chomutově 

 

Čím se již od roku 1973 může pyšnit město Chomutov, je jeho rozsáhlý zoopark, kde můžete vedle zubrů a bizonů spatřit i medvěda hnědého, vlka, velbloudy, nebo třeba rosomáky. Jedna z nejrozsáhlejších českých zoologických zahrad nabízí v areálu několik dětských hřišť s dřevěnými atrakcemi, nebo hřbitov vyhynulých zvířat s originálními sochami. Nedílnou součástí zooparku je i ekocentrum, které pořádá výukové programy pro školy. Váš den můžete zakončit v místním skanzenu Stará Ves, který má znázorňovat idylický život na krušnohorské vesnici. 

 

Obora ve Mstišově, ve které budete poblíž zvěři 

 

Obora ve Mstišově je prověřeným místem pro návštěvy základních a mateřských škol, rodinných výletů nevyjímaje. Zvířata jsou tu na hojné návštěvy zvyklé a nebojí se za vámi přijít ani pro pohlazení. Vaše ratolesti je mohou i nakrmit, aby radost byla ještě o to větší! Obora se nachází v areálu zámečku Dvojhradí, který vybudoval František Clary – Aldringen pro svou manželku. V jeho areálu najdete jak místo na posezení, tak i prolézačky na pořádné vydovádění. 



Inspirovali jsme vás některými tipy? Jaká z míst jste již navštívili? 

 

Budeme rádi za sdílení dalších tipů! 



Sdílejte s přáteli
Skip to content